Waar moet ik rekening mee houden voor het kiezen van een kraamcadeau?

Waar moet ik rekening mee houden voor het kiezen van een kraamcadeau?

Is er iemand in je omgeving net vader of moeder geworden? Gefeliciteerd! Maar wat ga je als kraamcadeau geven als je op kraamvisite komt? Dat is natuurlijk altijd een issue. En aan wie ga je het cadeau geven? Aan de ouders of aan het kindje? Hier in het artikel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Waar moet het cadeau aan voldoen?

Wat voor soort cadeau wil je gaan geven is de grote vraag. Wil je voor iets traditioneels kiezen zoals een knuffel of wat speelgoed of wil je er echt tijd in steken en je eigen draai aan geven. Ook voor de functie van het cadeau moet over nagedacht worden. De keuze daaruit is:
• Een herinneringscadeau
• Een handig cadeau
• Een cadeau wat de ouders zelf kunnen uitkiezen
De keuze is natuurlijk geheel aan jou wat je wilt kiezen. Een herinneringscadeau doet het altijd goed en hoeft ook niet zo duur te zijn. Een handig cadeau kan zowel voor het kind als voor de ouders erg van pas komen. Denk hierbij aan een tas, kleding, bestek etc. En als laatste kun je ervoor kiezen om je te laten adviseren door de ouders, zo voorkom je dat je een slecht cadeau kiest.

Untitled-1

Aan wie ga je het cadeau geven?

Dit is natuurlijk ook een overweging die je moet maken voordat je het cadeautje gaat kopen. Je kan het cadeau geven aan de ouders of aan het kind. Als je het aan de ouders gaat geven is een handig cadeau wel gewenst zoals iets voor de babykamer of wat kleding. Als je het aan het kindje gaat geven dan doet een speelgoedje of een knuffel het altijd wel goed.

Ga je het persoonlijk maken of niet?

Je kan ervoor kiezen om je cadeau dusdanig persoonlijk te maken door bijvoorbeeld de naam van het pasgeboren kindje erop te laten zitten. Denk bijvoorbeeld aan een speelgoedkist met naam als leuk kraamcadeau. Het maakt het nog persoonlijker en je zorgt ervoor dat het een uniek cadeau is. Je kan een mooie wenskaart maken met daarop de naam van het kindje.

Wat is je budget?

Je budget speelt natuurlijk ook een grote rol in de aankoop voor een kraamcadeau. Een kraamcadeau hoeft echt niet veel te kosten, als het maar een beetje leuk is en bij de familie past. Je kan er ook voor kiezen om met meerdere mensen een groot cadeau te geven waar iedereen iets aan heeft. Als je met ze alle een tientje in legt kom je al snel tot een leuk bedrag om een speciaal cadeau te kopen!

Comments are closed.